Om oprindelsen af Gendai Reiki Skolen Danmark

2000

Gendai Reiki konference og Gendai Reiki Mester kursus i Kyoto.

Jeg ankom to dage før konferencen og blev forelsket i det land, jeg var kommet til. Det føltes som jeg hørte til der.

Vel ankommet havde jeg en dag for mig selv og var nysgerrig efter at bestige det hellige bjerg, Kurama, hvor Mikao Usui Sensei havde opnået sin oplysning.

Jeg længtes mod at åbne sanserne for energiindtryk i stilhed. Det var en gråvejrs dag, med en helt særlig stilhed. Jeg gik og jeg gik og jeg gik op ad bjerget og beundrede det ene smukke tempel efter det andet - både visuelt og energimæssigt. Der var en vidunderlig fredfyldt stemning. Det var en jomfruelig og overvældende oplevelse at bestige dette bjerg, der siden det 8. århundrede har huset hovedtemplet, ”Kurama-dera”.  Det siges at en treenig guddom steg ned på toppen af bjerget i en fjern fortid.

Da jeg kom forbi bjergets sadelpunkt, gennemstrømmede en blid, kærlig, harmonisk energi mig, og jeg kunne ikke andet end stoppe op og mærke det skønne, der strømmede igennem mig.​ Med den skønne fornemmelse begyndte jeg min nedstigning - stille, roligt og med glædesfyldt forundring.

Da vi om fredagen som fælles gruppe besteg bjerget, fik jeg forklaret, at Mikao Usui sad og mediterede på netop på det område af bjerget, hvor jeg havde haft min skønne oplevelse dagen forinden.

At følges sammen med andre konferencedeltagere op ad bjerget var også en god fælles oplevelse. Men ikke så dyb en oplevelse, for når man følges ad og taler sammen, så mærkes den intuitive sans ikke så tydeligt.

På denne fælles vandring kom jeg til min store glæde i kontakt med et japansk vennepar, en kvinde (Keiko San) og en mand (Izumi San). Izumi San havde arbejdet i USA og talte derfor engelsk.

Lørdag var den første konferencedag, som overvejende var dedikeret til oplysning om forskellige Vestlige Reiki-systemer. Der var to japanere, der stod som organisatorer sammen med en amerikaner, en englænder og en canadier. De fremlagde deres Vestlige måde at arbejde med Reiki-metoden på. Jeg var glad for at høre deres indslag, men jeg glædede mig allermest til at høre om Doi Senseis ”Gendai Reiki Ryoho” om søndagen.

Overordnet set var det meget spændende og glædeligt at være sammen med så mange Reiki Mestre på det internationale plan – og i så spændende et land.

Jeg fik mulighed for at hilse på Churyoko Yamaguchi San, som var den eneste nulevende elev af Reiki Mester Hayashi Chujiro Sensei.

Hayashi Sensei og kaldte sit system "Hayashi Reiki". Det var dele af Hayashi Senseis Reiki Metode, som Hawayo Takata tog med til Vesten - deraf japanernes udtryk: Vestlig Reiki Healing Metode.

Lørdag aften, deltog jeg i en storstilet reception i anledning af, at Doi Senseis bog, ”Iyashino Gendai Reiki Ho”, udkom på engelsk med den lidt misvisende titel ”Modern Reiki Healing”. Der er dog ikke tale om en ny og moderne udgave af Reiki Healing Metoden, men derimod, at Usui Reiki Healing Metoden er formidlet i et sprogbrug, der er tilpasset den tid, vi lever i nu.

Jeg oplevede straks et stærkt ønske om at oversætte Doi Senseis bog til dansk. Jeg ønskede inderligt, at alle Reiki-interesserede, også i Danmark, kunne få del i denne pragtfulde bog, der indeholder utallige dybdegående beskrivelser af Gendai Reiki Healing Metoden baseret på Usui Senseis oprindelige lære.

I bogen deler Doi Sensei udførligt sin viden om den oprindelige japanske ”Usui Reiki Ryoho” – både historiske facts om ophavsmanden, Usui Sensei, en dybere forklaring af, hvad Reiki-energien dækker over og utallige metoder til selvudvikling og healing.

Doi Sensei gav mig sin tilladelse til at oversætte bogen til dansk. Der skulle dog gå tre år, inden Borgens Forlag gik med til at udgive bogen. Dét år, hvor jeg blev givet den store ære at stå for en international konference i Silkeborg.

Det var blevet muligt om mandagen at deltage på Doi Sensei´s 

ét-dagskursus i hele det komplette system med fire manualer – ét 

for hvert niveau. Vi var en mindre gruppe vesterlændinge og et par japanere. Det var ganske fantastisk at få overleveret alle fire niveauer inden for Gendai Reiki og naturligvis helt overvældende. 

Så onsdagens 10 timers ventetid i transfer i Frankfurt fik hurtigt ben at gå på med alt den nye spændende læsning jeg havde med i bagagen på vejen tilbage til Danmark.

Tirsdag drog vi på tur sammen med Doi Sensei til bl.a. Mikao Usui Senseis fødeby, hvor vi fik udpeget beliggenheden for Usui Senseis hjem, der dog nu er overgået til et savværk. Vi besøgte byens helligdom, hvor nogle af Usui-familiens sønners navne er indgraveret i den ”Otoorii ”, som er indgangsporten fra den verdslige verden og til det hellige område der omkranser selve helligdommens alter (Amataka Shrine).

​​

Hjemkommet i december 2000, gik jeg straks i gang med at oversætte de omfattende manualer,​ jeg havde fået overleveret af Hiroshi Doi Sensei. 

Alt materiale var baseret på den​ oprindelige japanske "Usui Reiki Ryoho" med brobygning til enkelte metoder, der var typisk for Vestlige Reiki retninger. Straks efter hjemkomsten fra Japan oversatte jeg de omfangsrige manualer, således at jeg kunne komme i gang med at undervise  i det fantastiske system ”Gendai Reiki Ryoho”.

Ønsker du at vide mere?

Hvis du ønsker at vide mere, er jeg altid glad for en telefonisk dialog.

Ring allerede i dag på 22 25 55 51.

Ønsker du at tilmelde dig i et kursus (skriv hvilket Reiki-niveau) eller bestil nyhedsbrev, så brug nedenstående kontaktformular.

 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Firmainfo

Gendai Reiki Skolen Danmark

Kurser afholdes i Aarhus

​Privat adresse:

Ulla Berndt Sørensen
Brobjerg Parkvej 89 st-1

8250 Egå

Find os på Google Maps

Telefon: 22 25 55 51

E-mail: ulla@gendai.dk

CVR: 19747190

Facebookside